Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Φτιάξτε σουβέρ με doodle !!!!!

Πρόσεξα το ενδιαφέρον σας για τα doodle σχέδια, έτσι αποφάσισα να κάνουμε μια κατασκευή ζωγραφίζοντας  "ότι μας έρθει". Τα σχέδια μπορούν να είναι ασπρόμαυρα ή έγχρωμα... με λίγα λόγια δεν υπάρχει κανείς περιορισμός. Γιαυτό αφού μαζέψετε τα υλικά που θα χρειαστείτε, καθίστε αναπαυτικά, αφήστε την φαντασία σας να ..οργιάσει και φτιάξτε όχι λιγότερα από 4-6 σουβέρ. (να μπορείς να σερβίρεις τους αγαπημένους σου με μοναδικά σουβέρ). Περιμένω πάντα στο mail μου φωτογραφίες με τις προσπάθειες σας!!!! Ας ξεκινήσουμε:

Υλικά:

Φελλός χειροτεχνίας
Χάρακας-ψαλίδι ή κοπίδι 
Κόλλα βινυλίου  λευκή
Χαρτί σχεδίου ή ακουαρέλας 
Χρώματα (ξυλομπογιές-ακρυλικά-νερομπογιές)
Sakura πένες 0.1-0.5-0.8,,,
Βερνίκι

Πρώτα θα φτιάξουμε τον "καμβά" μας. Αποφασίστε για το σχήμα των σουβέρ. Αν τα θέλετε κυκλικά προσέξτε να μην είναι μικρότερα από 8cm. Μπορούν να είναι τετράγωνα, τότε η κάθε πλευρά τους μπορεί να είναι μέχρι 9cm. Μπορούν οι άκρες τους να είναι καμπύλες ή γωνίες. Αν θέλετε κάτι σουρεαλιστικό πάρτε την αγαπημένη σας κούπα (που πίνετε τον καφέ σας ή το γάλα σας) βάλτε την πάνω στο φελλό και φτιάξτε το περίγραμμά της! Δεν υπάρχουν όρια στην φαντασία....
Παίρνουμε λοιπόν, το φύλλο φελλού και κόβουμε με ψαλίδι ή κοπίδι το σχήμα της επιθυμίας μας. Κάνουμε το ίδιο και στο χαρτί που θα σχεδιάσουμε! Τα κολλάμε με λευκή κόλλα βινυλίου. Ο "καμβάς" είναι έτοιμος...
Μικρή συμβουλή: Το φύλλο φελλού πρέπει να έχει πάχος τουλάχιστον πάνω από 4mm. Γιαυτό αν δεν βρείτε κάτι τέτοιο κόψτε δύο ίδια κομμάτια φελλού και κολλήστε τα μεταξύ τους ώστε να φτάσει το πάχος του σουβέρ 4mm.

Τώρα το πιο ενδιαφέρον. Ζωγραφική και σχέδιο. Θετική διάθεση, χρώματα, πενάκια και doodlαρετε ασυστόλως!
Δείτε τι έφτιαξα:




Δεν τελειώσαμε ακόμη! Αν δεν θέλετε να φαίνεται ο φελλός στα πλάγια βάψτε τα με ακρυλικό χρώμα. Περάστε με βερνίκι τα σουβέρ σας και μετά από 24 ώρες θα είναι έτοιμα για .....σερβίρισμα!!!! 
Βαθμός Δυσκολίας 7/10

Καλή επιτυχία!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια: